Tilbage til valg af portalTilbage til valg af portal

Bibliotekernes Filmtilbud

Om Bibliotekernes Filmtilbud

Filmstriben er bibliotekernes digitale filmtilbud til dig. Spillefilm på Filmstriben udvælges af bibliotekarisk personale ansat på DBC ud fra begreberne kvalitet, alsidighed og aktualitet som foreskrevet i biblioteksloven. Vi bestræber os på at udvælge alt det bedste inden for alle genrer med de begrænsninger, der også er tale om. Vi har nemlig ikke frit valg på alle hylder, da vi (endnu) ikke har aftaler med alle filmselskaber og filmproducenter. Vi arbejder løbende på at indgå aftaler med rettighedshavere som har biblioteksrelevant indhold. Vi prioriterer europæiske film og smalle film, frem for de helt store blockbustere.

Filmstriben er et supplement til de kommercielle filmtjenester, ikke en konkurrent. Derfor vil Filmstriben aldrig blive den film streaming tjeneste hvor man kan finde alle film, men forhåbentlig den filmtjeneste hvor man kan finde de bedste film, og de film som kan være svære at finde andre steder.

Alle er velkomne til at komme med filmønsker til Filmstriben. Vi vil bestræbe os på at skaffe filmene, hvis de falder inden for udvælgelseskriterierne.

Kort- og dokumentarfilmene udvælges af Det Danske Filminstitut. Der er tale om film som har fået produktionsstøtte af filmkonsulenter eller udenlandske film indkøbt af filminstituttet.

  

Se Danmarkskortet over hvilke kommuner, der giver online adgang til at låne film fra biblioteket.

 

 

Filmene i Filmstriben er clearet til visning i Danmark, så der er kun adgang til at se filmene fra danske IP-adresser.


Hvem står bag Filmstriben?

Ansvarlig distributør: DBC as

Denne portal indeholder spillefilm og kort & dokumentarfilm

Tjenesten er udviklet af DBC as i samarbejde med Det Danske Filminstitut
Den tekniske platform er udviklet af NorgesFilm AS

Grafisk design: Bysted

 

Om adgang
Om aldersbegrænsning
Om billedkvalitet
Om KODA
Om sikkerhed
Om teknologien
Om filmrettigheder
Spørgsmål og svar
Hent PR materiale

 

Kontakt: DBC Kundeservice