Tilbage til valg af portalTilbage til valg af portal

Bibliotekernes Filmtilbud

Eventyrlig trilogi

Filminstruktør Peter Jacksons længe ventede film 'Hobbitten' har dansk premiere i biograferne den 12. december. 'Hobbitten' bliver ligeledes til tre film som filmatiseringen af Tolkiens klassiske værk 'Ringenes herre' som nu kan ses på Filmstriben.

Eventyrlig trilogi

Ringenes herre – eventyret om ringen - Den unge hobbit får den ring, som mørkets fyrste, Sauron, har smedet, og som indeholder uhyggelige kræfter. Hvis Sauron får den tilbage, vil han kunne samle sine kræfter og ødelægge landet. Frodo får til opgave at tilintetgøre ringen i Dommedagsspalterne i landet Mordor.

Ringenes herre – to tårne – Hobitterne Frodo og Sam får hjælp af Gollum til at finde vej til Mordor, hvor Ringen skal tilintetgøres.

Ringenes herre – kongen vender tilbage - Saurons styrker har erobret kongeriget Gondor og dets frelser Aragorn henter hjælp hos troldmanden Gandalf. Imens er hobitterne på vej til Mordor for at kaste ringen i Dommedagsbjergets lava og afslutte krigen.

Se også spillefilmen 'Shoeshine' instrueret af Vittorio De Sica, som nok er mest kendt for filmen 'Cykeltyven'.

Shoeshine – I filmen ’Shoeshine’ ernærer den 15-årige Pasqua og hans yngre ven Giuse sig ved at pudse sko på de amerikanske soldater i Rom efter krigen, alt imens de drømmer om at kunne købe deres frihed i form af deres egen hest. Men da de vælger en genvej til hurtige penge ved at hjælpe nogle kriminelle, bliver de taget af politiet, og sat i et ungdomsfængsel, hvor deres venskab bliver sat på en alvorlig prøve.

Her er en liste over dokumentarfilm

Henning Larsen – lyset og rummet - Arkitekten Henning Larsen (f. 1925) fortæller om sin fascination af lys og rum og om tilblivelsen af nogle af hans centrale værker. Med fokus på operaen i København, hvor Henning Larsen udtaler sig kritisk om forholdet mellem magten og kunsten.

Lost inside a dream – The story of Dizzy Mizz Lizzy - Dokumentarfilm om Dizzy Mizz Lizzy og bandets reunion. Dizzy Mizz Lizzy slog igennem allerede som teenagere, hvor de gav de trætte rock n’ roll-klichéer et skud yderst tiltrængt energi og originalitet. Inden de tre bandmedlemmer altså valgte at gå hver til sit, og følge respektive karrierer som hhv. postbud, lastbilchauffør og rockstjerne. I filmen er der mulighed for at se gense gruppen på scenen, også være med til det første møde i øveren.

Se også liveoptagelse i KB Hallen, 2010 med Dizzy Mizz Lizzy. Live in concert 2010 – the reunion tour

Publiceret: 29.11.2012

Genrer Kategori
Få filmnyt

Se Filmnyt arkiv

Share with care Følg os Bliv ven med os på Facebook
Følg os på Twitter